Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 


Mikä on Nuori-X?


Nuorisotyötä verkossa Nuori-X:llä

Nuori-X on Asikkalan, Hartolan, Heinolan, Hollolan, Hämeenkosken, Kärkölän, Lahden, Nastolan ja Orimattilan nuorten yhteinen tieto- ja neuvontapalvelu verkossa. Nuoret liikkuvat verkossa, ja siksi myös nuorisotyön tulee olla siellä läsnä. Lisäksi netissä annettavat neuvonta- ja tietopalvelut tavoittavat suuren osan nuorista tuoden tiedon ja keskustelumahdollisuuden myös haja-asutusalueiden nuorille.

Sivuston palveluihin kuuluu kysymys- vastaus -periaatteella toimiva Pulmakulma, jossa nuoret voivat esittää anonyymisti mieltään askarruttavia kysymyksiä. Vastaajina toimivat nuorisonohjaajat apunaan eri asiantuntijoista koostuva verkosto. Lisäksi sivusto sisältää seudullisen tapahtumakalenterin ja tietopankin, jossa on valmiiksi pureskeltua ja luotettavaa tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista.

Nuoren näköinen saitti

Sivuston ilmeen on luonut Lahden nuorisopalveluiden nuorten mediapaja. Sivuston suunnitteluvaiheessa nuoret pääsivät vaikuttamaan ulkoasuun ja sisältöihin vastaamalla kouluilla sekä nuorisotaloilla järjestettyyn kyselyyn. Kyselyyn vastasi yhteensä 643 nuorta. Visuaalinen ilme valikoitui, suurimmalla äänimäärällä, kolmen erilaisen vaihtoehdon joukosta. Voittajaa rikastutettiin vielä vastauksista saatujen kommenttien ja toiveiden avulla.

Samassa kyselyssä nuorilta tiedusteltiin asioita, joista he haluaisivat saada enemmän tietoa, sekä asioita, jotka aiheuttavat heille murheita ja, joihin he kaipaisivat aikuisen tukea. Saatuja vastauksia on hyödynnetty tietopankin ja asiantuntijaverkoston kokoamisessa.

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti