Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 


Sivu 1 / 59

Uutisarkisto 3.10.2014 - 20.1.2015


Aluekatselmuksen kautta valtakunnalliseen Soundsiin

20.1.2015

Nuori Kulttuuri Sounds -Päijät-Hämeen aluekatselmus järjestetään Lahdessa Nuorisokeskuksen 8-salissa lauantaina 14. maaliskuuta. Taitojaan pääsevät esittelemään kaikki päijäthämäläisten nuorten musiikkiryhmät.

Tapahtumaan osallistuvien esitysten joukosta valitaan maakunnan edustajat toukokuussa Porvoossa järjestettävään valtakunnalliseen Nuori Kulttuuri Sounds -nuorten taiteilijoiden musiikkikatselmukseen.

Ryhmät voivat ilmoittautua mukaan aluekatselmukseen täyttämällä sähköisen lomakkeen 6.2. mennessä osoitteessa www.nuori-x.net/nuorikulttuuri. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Lahden seudun kuntien nuorisopalvelut yhdessä.

Nuori Kulttuuri -tapahtumien vuosittain vaihtuvina teemoina ovat tanssi, teatteri ja tällä kertaa vuorossa oleva musiikki. Tapahtumia koordinoi Opetus- ja kulttuuriministeriön Nuori Kulttuuri -säätiö.


Nuokkukortilla ja 3 eurolla korismatsiin!

12.1.2015

Kaikki ajantasaisen Lahden seudun nuorisopalvelut -kortin omaavat nuoret pääsevät kevään 2015 ajan Namika Lahden koripallon runkosarjan kotipeleihin alennettuun hintaan.

Nuokkukorttilaisen lipun hinta on vain kolme euroa, ja istumapaikkansa saa valita vapaasti. Pelit pelataan Lahden Suurhallilla. Alennuslipun saa näyttämällä nuokkukorttia Suurhallin lipunmyyntipisteessä.

Lisätietoja nuokkukortista saa nuorisotaloilta.
Ottelutiedot ovat Namika Lahden nettisivuilla.


Pulmakulman joululoma

18.12.2014

Pulmakulma on joululomalla 19.12.2014–6.1.2015. Loman aikana saapuneisiin kysymyksiin vastataan mahdollisimman pian loman jälkeen.

Kiireellisten pulmien kanssa apua tarjoaa MLL:n Lasten ja nuorten puhelin, johon voi soittaa maksutta maanantaista perjantaihin kello 14–20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 17–20. Numero on 116 111.

Keskustelukavereita, nuoria ja aikuisia, jouluaattona löytää myös Pelastakaa Lapset ry:n Joulumantelista.
 


Nuokkutour etsii esiintyjiä

18.12.2014

Nuokkutour tulee taas!

Lahen Elmu ry järjestää yhteistyössä Lahden Nuorisopalveluiden kanssa toista kertaa Lahen Elmun Nuokkutour-tapahtuman. Tänä vuonna Lahen Elmun Nuokkutourin kantavana teemana on ‪#‎kutsumua‬-kampanja koulukiusaamista vastaan.

Lahen Elmun Nuokkutourin tapahtumapaikkoina ovat nuorisotalot ympäri Lahtea. Nuokkutour-kiertueen keikkapäivät ovat 30.1.2015 Nuorisotalo Profiili, 6.2.2015 Nuorisotalo Plaza ja 13.2.2015 Nuortentalo Paristo.

Nuorisotalokiertueen keikat ovat kaikille avoimia tapahtumia, jonne ikärajaa ei ole. Tapahtumat ovat päihteettömiä ja sisäänpääsy on ilmainen.

Nuokkutour huipentuu loppukonserttiin Lahden Kasisalilla, jonka ajankohta ja esiintyjät ilmoitetaan myöhemmin.

Nuoret artistit voivat itse hakea tapahtumaan esiintyjiksi. Musiikillisia tai genrellisiä kriteerejä ei ole, mutta alaikäisten bändit ovat etusijalla. Artistihaku Lahen Elmun Nuokkutourille päättyy 31.12.2014. Mikäli haluat esiintymään Lahen Elmun Nuokkutourille, lähetä lyhyt kuvaus bändistäsi ja yhteystiedot osoitteeseen tuija(@)lahenelmu.fi.


Draamapaja leikittelee unella ja todella

9.12.2014

Ja täällä asut sinä -esitys vapaudesta, unesta ja mielikuvituksesta päättää nuorten työkokeilujakson Draamapajassa. Jakson aikana valmistettu esitys saa ensi-iltansa Nuorisokeskuksen 8-salissa Lahdessa sunnuntaina 14. joulukuuta kello 20.

Esitys tekee matkan ihmisen sisimpään, missä vapaus ja mielikuvitus ottavat vallan arkisesta minäkuvasta. Mitä kaikkea matkan varrelta löytyy? Se selviää, kun painaa pään tyynyyn.

Loppuesityksen valmistaminen on osa nuorten viiden kuukauden mittaista työkokeilujaksoa Lahden nuorisopalveluiden Draamapajassa. Esityksen lopullisen ulkoasun ovat ohjanneet työvalmentajat Auli Wallenius ja Lauri Keskiväli.

Ensi-illan jälkeen esityksiä on maanantaina 15.12. ja tiistaina 16.12. kello 13 sekä lauantaina 20.12. kello 20. Lipun hinta on viisi euroa. Kaikki esitykset ovat 8-salissa osoitteessa Sammonkatu 8.


Räppärit keräävät varoja UNICEFille

17.11.2014

Lahti UNICEF Rap -hyväntekeväisyyskonsertti järjestetään Nuorisokeskuksen 8-salissa Lahdessa perjantaina 21.11. kello 18–22. Tapahtuman pääesiintyjänä on Lahden UNICEF-kaupunkivuoden lähettiläs Brädi.

Brädin lisäksi yleisöä viihdyttävät Ideaali&JayWho?, Bluffi ja Karu-Kopla. Kaikki artistit esiintyvät palkkiotta ja lipputulot lahjoitetaan lyhentämättömänä Schools for Asia -keräykseen. Tapahtuma on osa 15.–22.11. järjestettävää Lasten Juhlaviikkoa.

Päihteettömän tapahtuman ikäraja on 12 vuotta. Nuoremmat pääsevät sisään huoltajan seurassa. Pääsylippu maksaa viisi euroa. Ennakkoliput ovat myynnissä torstaihin 20.11. saakka. Niitä voi ostaa Nuorisokeskuksen toimistosta, Sammonkatu 8 C. Katso aukioloajat Nuorisokeskuksen nettisivuilta.


Kansallinen pelipäivä kasvaa entisestään Lahdessa

4.11.2014

Lahden kaupunginkirjastolla vietetään kansallista pelipäivää lauantaina 15. marraskuuta kello 11–15. Pelipäivässä voi tutustua erilaisiin lauta- ja korttipeleihin, pöytälätkään ja Live-Kimbleen, jossa pelaajat toimivat itse nappuloina.

Digitaalisen pelaamisen maailmasta tarjolla on klassikoita, kuten Monsterimania ja Super Mario -turnaus. Modernimpaa laitaa edustaa muun muassa digitaalinen korttipeli Hearthstone. Lisäksi luvassa on ihmissusi-tarinankerrontapeli, QR-koodisuunnistusta ja Housemarque-peliyhtiössä työskentelevän Anu Tukevan luento pelimusiikista.


TCT Plazassa perjantaina 24.10.

21.10.2014

Nuortentalo Plazan ilmaiskonsertissa Lahdessa syyslomalaisia viihdyttää TCT! Nuorille suunnattu huikea keikkailta järjestetään perjantaina 24.10. klo 18 alkaen osoitteessa Tenavankatu 19. Tapahtuma on päihteetön, K-12, nuoremmat huoltajan seurassa.


Syyslomajuttuja lahtelaisille nuorille

8.10.2014

Syyslomaviikolla 20.-24.10. lahtelaisnuorilla on mahdollisuus lähteä mukaan päiväretkille. Retkibussi kurvaa maanantaina Fazerilaan ja Heurekaan, keksiviikkona Jumboon ja Flamingoon. Koiransa kanssa harrastamisesta kiinnostuneille nuorille on tiistaina tarjolla agilityä. Viikko huipentuu TCT:n keikkaan, joka järjestetään Nuortentalo Plazalla perjantaina.

Katso syyslomaviikon ohjelmatiedot ja ilmoittautumisohjeet nuorilahti.netin Syyslomalla-sivulta.


Tervetuloa 8-salin Oktoberfesteille!

3.10.2014

Nuorisokeksuksen 8-salissa Lahdessa järjestetään huikeat Oktoberfestit perjantaina 3.10. kello 18.30–23.00.

Esiintyjät eivät enää paremmiksi voisi muuttua, sillä lavalle nousevat Janne Ordén, Lord Est ja Kuningasidea!

Tapahtuma on päihteetön. Ikäraja on 13 vuotta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lue lisää Facebookista!


Ensimmäinen | 1   2   3   4   5   | Seuraava sivu | Viimeinen
 

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti