Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 


Sivu 5 / 59

Uutisarkisto 12.8.2013 - 9.1.2014


Tanssikatselmuksen kautta Tampereen suurtapahtumaan

9.1.2014

Nuori Kulttuuri SOTTIISIMOVES 2014 -aluetapahtuma järjestetään Lahden Musiikkiopistolla lauantaina 15. maaliskuuta. Ilmoita tanssiryhmäsi mukaan katselmukseen 7. helmikuuta mennessä. Mukaan ovat tervetulleita kaikki 10–20-vuotiaitten tanssiryhmät.

Aluetapahtumasta valitaan Päijät-Hämeen edustajat suureen SOTTIISIMOVES 2014 -tapahtumaan Tampereelle 11.–15. kesäkuuta. Suurtapahtumaan tulee arviolta osallistumaan yli 3000 tanssijaa ja 40 000 kävijää.

Nuori Kulttuuri on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama nuorten taiteen harrastusta tukeva säätiö. Nuori Kulttuurin puitteissa järjestetään vuosittain yksi valtakunnallinen tapahtuma ja kymmeniä aluetapahtumia ympäri Suomen. Päijät-Hämeen aluetapahtuman järjestää Lahden seudun kuntien nuorisopalvelut.

Lue lisää osoitteesta www.nuori-x.net/nuorikulttuuri.


Iloista joulua ja uutta vuotta 2014

19.12.2013

Pulmakulma joululomailee 20. joulukuuta alkaen. Kysymyksiin vastataan taas 2. tammikuuta 2014 jälkeen.

Jos kaipaat keskustelua tai apua, voit soittaa maksutta MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111. Puhelinta päivystetään koko joulunajan 23.12.–1.1.2014 kello 14–17.

Lisätietoja Lasten ja nuorten puhelimesta saat MLL:n nettisivuilta.


Lahdessa pelataan ihmishedelmäpeliä

5.11.2013

Lahden kaupungin nuorisopalvelut ja Terveyskioski järjestävät perjantaina 8.11. kello 14–17 Kauppakeskus Triossa ohjelmaa, joka nostaa esiin pelaamisen molemmat puolet.

Pelaamisen leikillisyyttä ja monimuotoisuutta korostava ihmishedelmäpeli liikkuu kauppakeskuksessa Terveyskioskin ja Nuortentila Triplan edustoilla sekä pohjakerroksen käytävillä. Pelihaitoista, kuten liiallisesta pelaamisesta ja peliriippuvuudesta, puolestaan pääsee keskustelemaan Myllyhoidon ja A-klinikan henkilökunnan kanssa Terveyskioskin tilassa toisessa kerroksessa.

Kansallinen pelipäivä on Pelikasvattajien verkoston järjestämä, teemaviikoksi laajentunut tapahtuma, jonka tavoitteena on saada lapset ja aikuiset pelaamaan yhdessä. Pelipäivä pyrkii esittelemään kaikkea pelikulttuuriin kuuluvaa, jotta sekä pelien mahdollisuuksia että peleihin liittyviä haittoja voidaan käsitellä asiallisesti kodeissa ja mediassa.


Tarjolla pelejä ja pelikavereita

15.10.2013

Nuorisokeskuksen 8-salilla Lahdessa järjestetään lauantaina 26. lokakuuta kello 10–14 Pelittääkö?-pelipäivä.

Pelipäivän aikana pääsee pelaamaan erilaisia lauta- sekä korttipelejä ja shakkia. Luvassa on myös peliaiheinen animaatio nimeltä Räyhä-Ralf. Elokuvaesitys alkaa kello 12 ja se kestää noin puolitoista tuntia.

Maksuton tapahtuma on avoin kaikenikäisille pelien ystäville. Tapahtuman järjestää Lahden kaupungin nuorisopalvelut yhdessä Lahden Shakki ry:n ja Puolenkuupelien kanssa.

Tervetuloa viettämään hauskoja hetkiä pelien merkeissä!


Syyslomalla Lahdessa sävelletään ja tehdään sirkustemppuja

14.10.2013

Lahden kaupungin nuorisopalvelut tarjoaa tekemistä syyslomiaan 21.–27. lokakuuta viettäville lahtelaisnuorille. Lomaviikolla useimpien nuorisotilojen ovet avataan normaalia aiemmin ja tiloissa järjestetään arjesta poikkeavaa lomatoimintaa, kuten Musapajoja ja Syyssirkuksia.

Musapajoissa on mahdollisuus tehdä omia sävellyksiä kosketinsoitinta, tietokonetta ja tallennusohjelmistoa käyttäen. Syyssirkuksessa voi kokeilla sirkustemppuja, taitella ilmapallohahmoja ja tehdä kasvomaalauksia.

Nuorisopalvelut järjestää lahtelaisille myös päiväretkiä toivottuihin kohteisiin. Luvassa on retket kylpylään ja makeistehtaalle sekä kiipeily- ja keilailuretki. Retkille ja osaan nuorisotiloilla tapahtuvista toiminnoista ilmoittaudutaan ennakkoon. Lisätietoja ja syyslomaviikon ohjelma on osoitteessa www.nuorilahti.net/lomatoimintaa.


Kouluterveyskysely: Nuoria kuunnellaan yhä paremmin

24.9.2013

Nuoret kokevat yhä useammin tulevansa kuulluiksi koulussa. Työilmapiiri peruskouluissa ja lukioissa on parantunut ja kiusaaminenkin vähentynyt, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Tänä vuonna tehdyn Kouluterveyskyselyn mukaan nuorten keskusteluvaikeudet vanhempien kanssa ovat vähentyneet: yli 90 prosentilla nuorista on hyvä keskusteluyhteys vanhempiinsa. Vanhemmat myös tietävät yhä useammin, missä nuoret viettävät vapaa-aikaansa.

Nuoret kokevat entistä useammin, että he tulevat kuulluiksi koulussa ja voivat vaikuttaa koulun asioihin. Yli puolet peruskoulun ja lukion oppilaista oli kuitenkin edelleen sitä mieltä, että opettajat eivät ole kiinnostuneita siitä, mitä heille kuuluu.
43 prosenttia peruskoululaisista ja ammattiin opiskelevista sekä 27 prosenttia lukiolaisista ei tiedä, miten voisi vaikuttaa koulun asioihin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedote


Ihmefilmi tarjoaa kotimaisia elokuvaelämyksiä

17.9.2013

Nuorten elokuvakerho Ihmefilmi lähtee viidennelle kierrokselleen Lahdessa. Tänä syksynä luvassa on todellinen haaste, sillä tarjolla on kymmenen filmiä suomalaista elokuvahistoriaa. Elokuvia esitetään Kino Iiriksessä torstaisin 26.9. alkaen. Esitykset alkavat kello 16. Ne ovat maksuttomia ja avoimia kaikille 15 vuotta täyttäneille.


Sini Sabotagen tilalle Janne Ordén

4.9.2013

Nuorisokeskuksessa Lahdessa 6.9. järjestettävän 8-sali Rap vol. 3 -konsertin esiintyjälistaan on tullut muutos. Sairastumisen vuoksi keikkansa peruneen Sini Sabotagen tilalla nähdään Janne Ordén.

Sammonkatu 8:ssa kello 19 alkavan ilmaiskonsertin pääesiintyjänä on Aste. Lisäksi yleisöä viihdyttää Tehoste, Daikin sekä Oona ja Leevi Koivu.

Osana Lahden nuorisopalveluiden Starttiviikkoa järjestettävän ilmaiskonsertin ikäraja on 13 vuotta. Sitä nuoremmat pääsevät mukaan aikuisen seurassa. Tapahtuma on päihteetön.


Starttiviikko aloittaa syksyn

16.8.2013

Lahden nuorisopalvelut aloittaa syksyn toimintakauden taas Starttiviikon merkeissä. 30.8.–7.9. järjestettävä Starttiviikko tarjoaa tilaisuuden tutustua ja tulla mukaan eri puolilla kaupunkia sijaitsevien nuorisotilojen monipuoliseen toimintaan. Luvassa on muun muassa peli-iltoja, avoimia ovia, stand up -kurssi, Hawajipartyt ja Hilpeä heijastinpaja.

Lahtelaisille nuorille tapahtumista ja toiminnoista käydään kertomassa kouluilla, joita kierretään tuning-autoilla. Mukana kouluja kiertämässä on lahtelaisräppäri Aste. Koulukiertueen lisäksi Aste nähdään Starttiviikolla Nuorisokeskuksessa 8-sali Rap vol. 3 -tapahtumassa, jossa esiintyy myös Sini Sabotage. Viime vuonna tuning-autojen matkassa kiersi Brädi.

Katso koko viikon ohjelmatiedot osoitteessa www.nuorilahti.net/starttiviikko.


Nuorisokeskuksella Lahdessa koulitaan uusia stand up-koomikoita

12.8.2013

Nuorisokeskuksen Fillari Caféssa Lahdessa järjestetään 15–29-vuotiaille nuorille stand up-kurssi. Kurssiin kuuluu kaksi tapaamiskertaa, joista ensimmäinen on torstaina 5.9. Lahden nuorisopalveluiden Starttiviikolla ja toinen torstaina 19.9. Molemmilla kerroilla kurssilaiset kokoontuvat kello 17–21 stand up-koomikko Aretta Vähälän johdolla. Radio Aalto valitsi Vähälän vuoden koomikoksi 2012.

Kurssille mahtuu 15 henkilöä ja sinne ovat tervetulleita kaikki stand upin tekemisestä kiinnostuneet. Kurssilaiset tekevät lyhyen esityksen, josta saavat palautetta. Aiempaa esiintymistaustaa ei osallistujilla tarvitse olla. Mukaan pääsee ilmoittautumalla 28.8. mennessä Nuorisotiedotus Hurinaan sähköpostitse osoitteella hurina@lahti.fi tai puhelimitse numeroon 050 383 6462. Ilmoittautuminen on sitova ja kurssi on maksuton. Fillari Café on osoitteessa Sammonkatu 8 C Lahti.


Ensimmäinen | Edellinen sivu |   3   4   5   6   7   | Seuraava sivu | Viimeinen
 

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti