Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
 Au pairiksi
 13.2.2008 15:35

Hei, Olisin kiinnostunut lähtemään johonkin Euroopan maahan Au pairiksi lukion jälkeen. Mistä löytyisi tietoa ja muiden kokemuksia hommasta? Tiedän, että on joitain järjestöjä mutta käsitykseni mukaan ne ottaa välistä rahaa ja haluaisin reissuun mahdollisimman halvalla. Kuinkahan luotettavaa on lähetä suoraan lehti-ilmoituksen perusteella?

 
Kysyjä: Reissaaja


 RE: Au pairiksi
 15.2.2008 11:56

Hei vaan Reissaaja!

 

Olit pyytänyt vastausta sähköpostitse, mutta unohdit antaa sähköpostiosoitteesi. Siksi siis vastaan tänne Pulmakulmaan.

 

Monet lähettävät järjestöt tosiaan ottavat maksun siitä, että lähettävät au pairiksi. Maksun suuruus vaihtelee. Tietopankin Maailmalle-osion ”Töihin, vapaaehtoiseksi” -kohdan linkkien avulla voit tehdä vertailua. Tietopankki sisältää muutenkin varsin kattavasti aiheeseesi liittyviä linkkejä.

 

Kaikki välittäjät eivät kuitenkaan peri maksua. Ainakin Scanaupairs välittää au paireja Englantiin ilman välityspalkkiota. www.scanaupairs.uk.com -sivustolla on hyvä esittely siitä, miten au pairiksi sijoittaminen etenee.

 

Jos ei halua käyttää välittäjätoimistoa, voi perheen etsiä itse. Lehti-ilmoitusten lisäksi paikkoja voi katsella myös esimerkiksi mol.fi -sivuilta. Tällöin kaikki asiat täytyy kuitenkin hoitaa itse, eikä mahdollisissa ongelmatilanteissa ole välittäjätoimiston tuomaa turvaa. Ongelmien välttämiseksi kannattaa sopia asiat tarkasti etukäteen, ja lisäksi miettiä, miten toimia mahdollisissa ongelmatilanteissa. Perheeseen voi tutustua etukäteen vaikka sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Jos perheellä on parhaillaan au pair, voi pyytää myös au pairin yhteystiedot ja keskustella hänen kanssaan.  

 

Pallontallaajat.net -sivuston Ulkosuomalaiset (vaihtarit, au pairit, ulkomaantyöntekijät) -osion aiheita selaamalla löytyy muiden kokemuksia sekä maittain että yleisemmin. Sieltä löytyy myös vinkkejä paikoista, joista perheitä voi itse etsiä.

 

Turvallista matkaa

 

 

Takaisin kysymysalueisiin

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti