Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
 Ilmaisutaitoon/teatteritaiteeseen painottuvaa jatko-opiskelupaikkaa Lahdessa?
 15.9.2010 13:06

Moi! Olen nyt viimeistä peruskouluvuotta käyvä 15- vuotias tyttö, ja ongelmani liittyy jatko-opiskelupaikan hakuun. Olen keskiarvoltani seiskan luokkaa, ja olen huono hyvin monessa aineessa (matikka, uskonto, ruotsi, englanti, maantieto/biologia, liikunta yms) ja vain musiikki ja kuvaamataito, sekä kotitalous menevät kuin vettä vaan, ja olen huolissani, koska en tiedä mihin hakisin. En mielelläni hakisi lukioon juuri huonon koulumenestykseni takia. Yritän etsiä jotain jatko-opiskelupaikkaa/paikkoja jotka olisivat tässä Lahden seudulla, mielellään Lahdessa, ja jotka painottuvat ilmaisutaitoon / teatteritaiteeseen yms. Tiedän vain Kannaksen lukion, joka painottuu ilmaisutaitoon/vastaavaan, mutta sielläkin muistaakseni keskiarvon pitäisi olla yhdeksän luokkaa. Kiitos, jos osaisitte auttaa minua!

 
Kysyjä: Jalle


 RE: Ilmaisutaitoon/teatteritaiteeseen painottuvaa jatko-opiskelupaikkaa Lahdessa?
 22.9.2010 12:13

Hei Jalle!

Hienoa että pohdiskelet tässä vaiheessa tulevaisuuttasi. Kirjoittamasi kertoo vastuuntuntoisesta asenteestasi tulevaisuutta ja elämää kohtaan.

Apua pähkäilyihisi saat oman koulusi opinto-ohjaajalta. Hänen työhönsä kuuluu auttaminen pohdinnoissasi ja jatko-opiskelupaikan hakeminen peruskoulun jälkeen. Hänen kauttaan saat tietoa eri koulutusvaihtoehdoista ja jatko-opiskelumahdollisuuksista niin lukiossa kuin 2. asteen ammatillisissa opinnoissa. Hän voi halutessasi ohjata sinut ammatinvalintapsykologille, jonka kautta saat varmasti lisävahvistusta jatko-opintosuunnitelmiin.

Keskiarvoista esim. lukioihin ja sisäänpääsymahdollisuuksista ammatillisiin opintoihin on opolla myös tietoa. Kertomasi 9:n keskiarvo mainitsemaasi lukioon pääsystä vaikuttaa liian korkealta, joten kannattaa tarkastaa mikä se todellisuudessa on.

Tärkeintä kohdallasi on pohdiskella vielä, valitsetko lukion vai ammatilliset opinnot peruskoulun jälkeen. Viestisi perusteella lukio tuntui sinua kiinnostavan. Mahdollista on myös kymppiluokan käyminen tai ammattistarttiin menoa 9-luokan jälkeen, jolloin voit vielä miettiä tulevaisuuden suunnitelmia. Arvosanojen korotus ja loppukiri ysillä numeroiden korottamiseksi on myös mahdollista, jos jatko-opintosuunnitelmissa niistä olisi hyötyä sinulle. Kaikkeen edellä kerrottuun oma oposi voi antaa lisätietoa, joten käänny rohkeasti hänen puoleensa.

Lahdessa ja Lahden seudulla on useita eri koulutusvaihtoehtoja peruskoulun jälkeen. Koulutuskeskus Salpauksen (www.salpaus.fi) tarjonnasta löytyy 2.asteen ammatillisia perusopintoja monelta eri alalta, joissa voit hyödyntää taitojasi, vahvuuksia ja valmiuksia. Voit käydä myös tutustumassa koulutusaloihin oppilaitoksissa. Tietoa tästä saat opon ja Salpauksen kautta.

Tsemppia ja kaikkea hyvää sinulle omien opintopolkujen löytymiseen peruskoulun jälkeen! 
T: Lahden Pulmakulma
 

 

Takaisin kysymysalueisiin

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti