Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
 Tämä kiusaa minua
 22.8.2012 17:42

Hei, Minä olen harratanut yleisurheilua vasta vuoden ja se on harmillista, koska olen jo 13v! Minä olen pääsyt hyvin mukaan lajeihin, mutta en kuitenkaan tarpeeksi... Viime vuonna sain olla sellaisessa ryhmässä joka harjoitteli niitä lajeja alusta alkaen, mutta en ole ihan kaikista yhtään perillä... Nyt kun täytin 13v niin minun on PAKKO mennä valmennus ryhmään, jos haluan jatkaa! En minä vielä haluaisi käydä harkoissa neljä kertaa viikossa, mutta haluan jatkaa! Siinä Valmennus ryhmässä kaikki on melkein huippu urheilioita ja minä olen välissä eli harrastajan ja huippun välissä! Mitä teen se on liian haastava minulle, mutta haluan jatkaa mitä teen?

 
Kysyjä: urheilia


 RE: Tämä kiusaa minua
 28.8.2012 10:04

Hei Urheilija Tyttö!

 

Tosi hienoa, että olet löytänyt yleisurheilusta oma juttusi. Upeaa on myös se, että haluat jatkaa urheilun parissa ja lisätä omia taitojasi siinä. Juuri Sinun kaltaisia nuoria kaivataan urheilu- ja liikuntaseuroihin mukaan.

 

Ongelmasi on nyt se, että sinun pitäisi siirtyä ryhmästä toiseen – valmennusryhmään, joka ei tunnu vastaavan sinun toiveisiin ja tarpeisiin urheilussa.

 

Oletko puhunut asiasta ryhmäsi ohjaajalle? Valmentajalle? Tai vanhemmille, jotka voivat varmasti auttaa sinua asiassa urheiluseuran suuntaan. Esimerkiksi jutella seuran valmennuspäällikön kanssa tilanteesta.

 

Asia ei varmasti voi olla noin ehdoton, että sinun on pakko siirtyä valmennusryhmään, jos haluaisit vielä hioa taitojasi monipuolisesti alkavammassa ryhmässä. Pelkästään ikä ei voi olla määrittävä tekijä ryhmän vaihdokselle, saati että sinä haluat harrastamalla omalla rytmillä, tavoitteilla ja aikataululla lisätä osaamista yleisurheilussa. Tuohon pitäisi olla mahdollisuus seurassa.

Saattaisit jatkaa vaikka ikäistäsi nuorempien ryhmässä. Lasten ja nuorten taitotaso otetaan yleensä huomioon ryhmien jaossa iän lisäksi, mutta sen ei pitäisi olla noin mustavalkoista ja ehdotonta. Asiassa pitäisi olla joustoa.

Voihan olla, että olet osoittanut taitavuuttasi valmentajan/ohjaajan silmissä ja hän haluaisi siirtää omien näkemysten perusteella sinut vaativampaan ryhmään. Sinua pitää kuitenkin kuulla asiassa – sinun harrastuksesta on kyse.

 

Ota asia rohkeasti puheeksi valmentajasi kanssa. Jos tuntuu, ettei sinua kuunnella, pyydä apua tilanteeseen vanhemmilta tai muilta tutuilta lähellä olevilta aikuisilta. Varmasti pääset jatkamaan yleisurheilun harrastamista jatkossakin.

 

Urheilullista jatkoa Sinulle!

 

 

Takaisin kysymysalueisiin

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti