Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
 Isän juominen.
 23.11.2013 20:51

Isäni juominen huolestuttaa paljon. Sitä on ollut aina. Äiti jätti isän jo 7 vuotta sitten ja sen jälkeen olen aina joutunut isällä ollessamme joutunut leikkimään "äitiä" isälleni ja pienemmille sisaruksillemme. Olen yrittänyt puhua isälle järkeä, kaikki on. Myös sosiaaliviranomaiset ovat kieltäneet isää juomasta meidän ollessamme siellä, MITÄ MINÄ TEEN!?

 
Kysyjä: huolestunut


 RE: Isän juominen.
 30.11.2013 0:17

Hei!

On todella ikävää kuulla sinun joutuneen noin mahdottomaan tilanteeseen. Sinulla on täysi oikeus olla lapsi ja nuori, eikä todellakaan tarve olla aikuinen ja äitihahmo isällesi ja sisaruksellisi. Tarvitset apua ja upeaa onkin, että olet lähtenyt sitä itse hakemaan - myös näin kirjoittamalla Pulmakulmaan.

Isälläsi on mahdollisesti sairaus, alkoholismi. Sen vallitessa elämän ei normaali järkipuhe ole enää riittävää, vaan tarvitaan kokonaisvaltaisempia keinoja. Alkoholismista kärsii sairastuneen lisäksi monesti hänen läheisensä ja he kaikki tarvitsevat tukea. Ja nyt sinä ja nuoremmat sisaruksesi tarvitsette ja olette ehdottoman oikeutettuja tukeen.

Tilanteenne on sellainen, että tarvitaan lastensuojelua. Sanalla on monesti huolestuttava kaiku, mutta se tarkoittaa keskustelun aloittamista perheen ja sosiaalityön välillä ja sen on tarkoitus tukea sekä lapsia, että heidän vanhempiaan - siis koko perhettä.

Kysyimme tilanteestasi Lahden nuorisopalveluiden monipalvelukeskus Dominon työntekijän kanssa ja hän ehdotti, että ottaisit yhteyttä sinne. Onko Domino sinulle tuttu paikka? Siellä pääsisit luottamuksellisesti ja maksutta keskustelemaan asioistasi luotettavan aikuisen työntekijän kanssa. Kannustamme siis sinua ottamaan yhteyttä Dominoon puhelimitse, sähköpostitse tai menemällä paikan päälle - mitä pikemmin, sitä paremmin, jotta pääsisit helpottamaan huoltasi, jota sinun ei kuulu kantaa.

Älä jää yksin huolesi kanssa, vaan tartu tukeen. Se auttaa ensisijaisesti sinua, mutta myös koko perhettäsi.

Dominon yhteystiedot ja tietoa toiminnasta:
http://www.nuorilahti.net/domino/index.php?id=15

 

 

Takaisin kysymysalueisiin

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti