Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
 raskaana?
 7.1.2015 13:43

harrastettiin seksii ja poika otti peniksen pois ennen siemensyöksyä, voiko silti olla raskaana? siemensyöksy tuli sillee pimpin ulkopuolelle muttei sisälle.

 
Kysyjä: teija


 RE: raskaana?
 14.1.2015 18:43

Raskaaksi on mahdollista tulla, vaikka siemensyöksy ei tulisikaan yhdynnässä tytön/naisen sisälle. Jo ennen siemensyöksyä miehen peniksestä erittyy liukastetta, "touhutippoja". Tämä kehon oma liukuvoide voi sisältää siittiöitä. Vaikka yhdynnässä ei siemensyöksyä tapahtuisikaan, on siis mahdollista, että siittiösolu on hedelmöittänyt munasolun.

Keskeytetty yhdyntä ei siis ole hyvä ehkäisykeino, vaan välttääkseen raskauden ja sukupuolitautien mahdollisuuden pitää käyttää kondomia. Kondomin käyttö on molempien sopimus: molemmilla on oikeus sen käytön vaatimiseen ja molempien on siihen suostuttava. Kumeja on myös olemassa paljon erilaisia, hyvin ohuitakin, joiden käyttöä ei edes huomaakaan ja molemmilla on turvallinen ja luottavainen olo seksiä harrastaessa. Myöhemmin, suhteen mahdollisesti vakiintuessa, voidaan pohtia muita ehkäisykeinoja.

Lisää hyvää tietoa kondomin käytöstä ja muista nuoria kiinnostavista seksiasioista Väestöliiton sivuilla:

http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/ehkaisymenetelmat/kondomi/

Erittäin usein kysyttyyn kysymykseen “Olenko raskaana?” saa myös luotettavaa tietoa samaiselta sivustolta:

http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/raskaus/raskaustesti/

 

Takaisin kysymysalueisiin

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti