Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
 Itsetyydytys
 22.9.2015 23:50

Miten pojat ja tytöt itsetyydyttää? Voiko pojat tehdä sitä, jos esinahkaa ei ole? Onko erilaisia orgasmeja?

 
Kysyjä: Tiia


 RE: Itsetyydytys
 29.9.2015 11:10

 

Hei!
Seksuaalisuus on monimuotoinen kokonaisuus ja sen kehittyy koko elämämme ajan. Se muuttaa muotoaan ihmisen kasvaessa ja kehittyessä. Se tarkoittaa olemista naisena/miehenä tai jotain siltä väliltä. Seksuaalisuuteen liittyy paljon asioita. Oma keho ja mieli ovat tärkeä osa seksuaalisuutemme ilmaisua. Oman kehon koskettelu opettaa sinua tunnistamaan, millaisesta kosketuksesta pidät ja mistä et. Samalla tutustut omaan kehoosi ja sukupuolielimiisi. Ne ovatkin tutkimisen arvoiset, siinä ei ole mitään hävettävää. Itsetyydytys ei vahingoita vaan on luonnollinen tapa ylläpitää seksuaalisuutta. Oikeaa tai väärää tekniikkaa masturboinnissa ei ole, tärkeintä on, että se tuntuu hyvältä. Itsetyydytykseen voi käyttää keinovaginaa tai dildoa, jotka ovat itsetyydytykseen tarkoitettuja välineitä. Itsetyydytystä oppii kuitenkin parhaiten tutustumalla sukupuolielimiinsä sekä itseensä ja kokeilemalla mikä tuntuu itsestä kiihottavalta.

 
Pohdit voiko pojat itsetyydyttää jos esinahka puuttuu. Kyllä voi, samoin kuin esinahan ollessa.
Kysyit erilaisista orgasmeista. Yleensä orgasmia kuvataan seksiin ja kiihottumiseen liittyvänä äärimmäisen voimakkaana mielihyväkokemuksen huippuna. Sekä naiset, että miehet kokevat orgasmeja. Sen voi kokea sekä itsetyydytyksen kuin partnerinkin kanssa. Orgasmi ei ole kuitenkaan tärkein tavoite, sillä sen oppii yleensä vasta vuosien kuluessa. Tärkeintä on oppia tuntemaan oman kehonsa reaktiot sekä kyetä rentoutumaan. Mielikuvat, fantasiat ja mielikuvitus auttavat rentoutumaan sekä kiihottumaan. Orgasmituntemuksen kokeminen on siis hyvin yksilöllistä. Jokaisella meistä toimii erilaiset jutut. Nainen voi kokea orgasmin klitorista hyväilemällä, mikä on yleisin, mutta myös emätinyhdynnässä voit kokea orgasmin. Miehen ei välttämättä tarvitse ejakuloida, eli erittää spermaa, kokeakseen orgasmin.

Netti on täynnä monenlaista tietoa seksistä ja seksuaalisuudesta. Hyviä ja luotettavia nettisivuja aiheeseen liittyen löydät alla olevista linkeistä:

Terve.fi tarjoaa luotettavaa asiantuntijoiden tuottamaa sisältöä terveydestä ja hyvinvoinnista.
http://www.terve.fi/parisuhde-ja-seksi/itsetyydytys-turvallista
Vuodesta 1969 toiminut Sexpo-säätiö käsittelee seksiasioita niiden omilla nimillään.
http://www.sexpo.fi/nettineuvonta/sooloseksi/

Väestöliitto on sosiaali- ja terveysalalla toimiva asiantuntijajärjestö, jonka sivustolla on paljon nuorille sopivaa tietoa seksiasioista.
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/itsetyydytys/

 

Takaisin kysymysalueisiin

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti