Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
 siemensyöksy
 7.3.2016 8:28

mistä yöllä tuleva siemensyöksy johtuu ja mikä sen saa aikaan kun on hereillä? miten penistä voi kosketella?

 
Kysyjä: jappi


 RE: siemensyöksy
 11.3.2016 15:16

Yöllisessä siemensyöksyssä poika tai mies kokee seksuaalisen laukeamisen tahattomasti nukkuessaan. Siemensyöksyn saa aikaan tavallisesti kiihotusta aiheuttava uni, joita kutsutaan ”märiksi uniksi”. Yölliset siemensyöksyt kuuluvat poikien luonnolliseen kehittymiseen murrosiässä, mikä käynnistyy keskimäärin 12-vuotiaana. Tuolloin kivekset alkavat kasvaa ja tuottaa siittiöitä, joita syntyykin tavallisesti todella paljon, jopa 100 miljoonaa vuorokaudessa. Yölliset pulpahdukset ovatkin myös kehon itsenäistä huoltoa; ne varmistavat, että erektiolle elintärkeä peniksen paisuvaiskudos toimii ja samalla poistuvat pahimmat paineet etu- ja rakkularauhasista. Unessa tapahtuvia laukeamisia ei ole vain nuorilla miehillä, vaan ne voivat jatkua koko elämän ajan. Myös tytöt ja naiset voivat kokea märkiä unia ja on myös täysin normaalia, että jokaiselle ei välttämättä märkiä unia tule ollenkaan. Tämäkin on hyvin yksilöllistä.

Erektio eli peniksen ”seisominen” tapahtuu samalla lailla unessa kuin hereillä eli jonkin kiihottavan tapahtuman myötä. Kun ihminen on murrosiässä ja sukukypsä, hänellä on seksuaalisia ajatuksia tavallista enemmän ja monesti ajatukset saavat aikaan erektion. Nuorilla pojilla yhtäkkisen erektion voi saada myös muukin kuin seksuaalinen tilanne kuten pelästyminen, innostuminen tai lämpötilan muutos vaikka jonkin tärisevän päällä istuminen. Oman kehon hallitsemattomuus voi tuntua kiusalliselta. Tahaton erektio on myös merkki siitä, että penis toimii niin kuin sen pitääkin.

Penistä voi kosketella millä tavalla itse sen luontaisimmaksi ja mukavimmaksi kokee – nautinnon kokeminen ja tavat sen hakemiseen peniksen koskettelulla tai masturboimalla eli itsetyydytyksellä ovat hyvin yksilöllisiä. Omiin sukupuolielimiin tutustuminen on terveellinen ja hyvä asia: ns. sooloseksillä oppii tuntemaan itsensä ja sen, mikä itsestään tuntuu hyvältä.

Lisää tietoa itsetyydytyksestä ja omaan kehoon tutustumisesta saa mm. seuraavista linkeistä:
http://www.terve.fi/seksuaalisuus-ja-seksi/77015-itsetyydytys-masturbointi-tietopaketti

http://www.terve.fi/aiheet/masturbaatio

http://www.sexpo.fi/nuorille/nuorten-nettineuvonta/

 

Takaisin kysymysalueisiin

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti