Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
 miten päästä yli erosta
 5.10.2016 21:21

Moi haluaisin kysyä miten pääsen erosta yli. Ero alkoi siitä kun kihlattuni ei viettänyt minun kanssani aikaa eikä pitänyt lupauksiaan. Kihlattuni harrasti minun kanssani jotakin pika panoa. Emmekään koskaan käyty missään. Kihlattuni meni käymään ryhmä koti puolella väitti että en ole kauaa mutta olikin monta tuntia.tuntia ryhmä koti puolella. Kesälomalla ei nähty kihlattuni kanssa kahteen kuukauteen. Minä olin jatkuvasti Se joka joutui maksamaan kaikki pikku jutut. Minun piti aina mennä sinne eikä koskaan kihlattuni tullut käymään minun luonani kylässä. Syynä siihen oli ohjaajat jotka. Aina kun kihlattuni tuli käymään minun luonani kylässä niin hän otti aina kaverinsa mukaan mun luo vaikka en edes halunnut hänen kaveriaan mun luo. Nyt laitan hänelle ilkeitä tekstareita joka ikinen päivä. Mutta en mun kihlattu ei vastaa mun viesteihin.

 
Kysyjä: sintsa


 RE: miten päästä yli erosta
 15.10.2016 11:14

Hienoa, että olet uskaltanut tuoda asian esille. Mieltä painavien ja vaikeiden asioiden kanssa ei kannata jäädä yksin. Erossa, kuten monissa muissa ikävissä tilanteissa puhuminen on paras keino. Oletko puhunut asiasta läheisten ihmisten, kuten perheesi, ystäviesi tai ohjaajien kanssa? Myös ammattiapua on saatavilla, jos parisuhde halutaan saada jälleen toimimaan tai mahdollisesta erosta helpompi tilanne molemmille. Ammattiapua Lahdessa antaa mm. seurakuntayhtymän perheneuvonta. Tärkeintä puhumisessa eivät ole muiden ihmisten näkemykset asiasta, vaan se, että sinä saat puhuttua asioita ulos itsestäsi.

Jos ero tapahtuu, tärkeintä on pitää itsestään hyvää huolta. Silloin on hyvä hankkia itselleen jokin selkeä tavoite tai vaikka harrastus, jolla pitää itseään vireänä ja liikkeessä eteenpäin. Voi myös miettiä itselleen jonkin roolimallin, joka on selvinnyt vaikeasta tilanteesta. Tällainen voi olla vaikka joku tuttu ihminen tai julkisuuden henkilö. Eropäätöksen jälkeen kannattaa muistuttaa itseään, että on tehnyt parhaansa, mutta nyt on aika siirtyä eteenpäin. On hyvä tavata ystäviä ja vaikka hemmotella itseään. Kannattaa tehdä mitä tahansa, mikä rauhoittaa ja rentouttaa oloa ja kohottaa mielialaa. 

Vaikka on hyvä yrittää mennä eteenpäin, tunteita ei pidä tyrehdyttää. Kertomasi mukaan suhteenne ei ole ollut aina helpoin ja koet tulleesi kohdelluksi väärin. Saat olla surullinen ja vihainenkin. Tunteita ei kannata pitää sisällään, vaan niistä voi kirjoittaa vaikka paperille. Teksti voi olla aika tuimaakin, joten se tulee hävittää kirjoittamisen jälkeen, eikä ainakaan saattaa exän luettavaksi. Kerroit kirjoittavasi hänelle ilkeitä viestejä. Niin ei kannata toimia. Haluatko exän ottavan vielä yhteyttä sinuun? Onko teillä ollut mahdollisuutta keskustella asiasta kasvokkain ja ovatko molemmat samaa mieltä suhteen tilanteesta? Voisi olla parempi olla häneen yhteydessä neutraalimmin.

Hyvin tärkeää on myös antaa asialle ja itselleen aikaa. Joinakin päivinä tuntuu hyvälle ja joinakin voi tuntua pahemmalle. Ajan mittaan asia kuitenkin helpottaa, kun myös itse uskoo tilanteesta toipumiseen.

Hyvää syksyn jatkoa ja voimia sinulle!

 

Takaisin kysymysalueisiin

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti