Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
 Yhdynnästä synnytykseen
 16.11.2016 23:32

Olen pitkään pohtinut asiaa vaikka yksi lapsi minulta löytyykin. Oletetaan että olen yhdynnässä 1.1 onko laskettu aika siis 1.9 eli 9kk yhdynnästä vaikko onko laskeetuaika hedelmöittymisestä 9kk. Mikäli näin on niin kauan menee yhdynnästä hedelmöittymiseen. Jos yhdyntä tapahtuu 1.1 milloin voisin kuvitella lasketunajan olevan? Mietin jos koitan raskautua seuraavaan ovulaatioon niin milloin seuraavan voi olettaa syntyväksi.

 
Kysyjä: Lillian


 RE: Yhdynnästä synnytykseen
 24.11.2016 15:13

Hei!

Tavallisin tapa laskea laskettu aika on määrittää se edellisten kuukautisten vuotopäivästä. Hedelmöittymispäivästä ei välttämättä voi olla tarkkaa tietoa. Vuotopäivien jälkeen, kohdun limakalvo alkaa hormonien vaikutuksesta paksuuntua ja munasolu kypsyä. Kypsä munasolu irtoaa useimmiten kuukautiskierron puolivälissä. Ovulaation aikana nainen tulee herkimmin raskaaksi. On kuitenkin vaikeaa määritellä sitä aikaa, jolloin mahdollinen ovulaatio tapahtuu. Munasolu pystyy hedelmöittymään noin vuorokauden ajan munarakkulasta irrotessaan. Miehen siittiöt pysyvät toimintakykyisinä naisen elimistössä, munanjohtimessa useitakin päiviä, ainakin 72 tuntia. Siittiöiden hedelmöityskyky alkaa laskea n. 60 tunnin kuluttua siemensyöksystä.

Netissä on testejä, joilla voi laskea oman arvion lasketusta päivämäärästä. Laskureissa perusteina ovat joko edellisten kuukautisten ensimmäinen vuotopäivä ja arvioitu hedelmöityspäivä. Laskettu aikahan voi vielä muuttua ja varmistua, kun sikiötä tarkastellaan ultraäänessä.

Tässä linkki pariin testiin vau.fi-sivustolle ja perhesuunnittelun kotisivuille:
http://www.vau.fi/Laskurit/laskettuaika-raskauslaskuri
http://metku.net/~pesu/laskettuaika.php

 

 

 

Takaisin kysymysalueisiin

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti