Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
 Lääkäriksi soveltuvuus
 19.11.2016 13:06

Testataanko lääkäriksi soveltuvuutta mitenkään lääkikseen haettaessa? Soveltuuko lääkäriksi henkilö, jolla on mt-ongelmataustaa? Minkälainen mielenterveysongelma vaikuttaa? Masennus? Psykoottiset häiriöt? Ei mikään?

 
Kysyjä: Utelias


 RE: Lääkäriksi soveltuvuus
 22.11.2016 15:02

Hei!

Lääketieteelliseen opiskeluun valitaan opiskelijat kirjallisten pääsykokeiden kautta, jonka perusteella saa hakupisteitä, joiden mukaan opiskelijat valitaan. Myös ylioppilastodistuksesta on mahdollista saada pisteitä. Varsinainen pääsykoe on juuri muuttumassa ja kevään 2017 kokeen sisällöstä on arvioita luettavissa netissä. Kokeeseen ei kuulu soveltuvuustestiä.


Aikaisempi tausta mielenterveyden ongelmien kanssa ei ole este opiskeluun hakiessa. Opintopolku.fi-sivustolla kerrotaan terveydellisistä vaatimuksista näin:


Näillä aloilla edellytetään, että opiskelijaksi otettava on terveydentilaltaan ja toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai harjoitteluun. Terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä rajoitus ei ole este opiskelijaksi ottamiselle, jos sen vaikutukset voidaan kohtuullisin toimin, esimerkiksi erityisjärjestelyin, poistaa. Tarkoituksena ei ole muutenkaan asettaa tarpeettomia esteitä vammaisten tai muista fyysisistä tai psyykkisistä rajoitteista kärsivien henkilöiden koulutukseen pääsylle. Rajoituksia sovelletaan vain niissä tilanteissa, joissa on selvää, ettei hakija voi terveydentilaansa tai toimintakykyynsä liittyvästä syystä osallistua koulutukseen.

On tietenkin oman harkinnan mukaista, kokeeko olevansa kykenevä opiskelemaan ja työskentelemään tietyllä alalla. Millainen tilanne hakijalla on tällä hetkellä, onko esim. masennuksesta kuinka paljon aikaa ja minkä tasoista se on ollut. Lääketieteenkin alalla on kuitenkin hyvin erilaisia työmahdollisuuksia tarjolla, joten psyykkisesti ja fyysisesti kevyempiä ja raskaampia vaihtoehtoja työllistymiseen on.


Lisää tietoa lääketieteellisen opintoihin hakemisesta saa esim. opintopolku.fi-sivustolta ja erilaisilta valmennuskurssien sivuilta. Alla on muutamia linkkejä:


https://opintopolku.fi/app/#!/korkeakoulu/1.2.246.562.17.83331824231

 

 

Takaisin kysymysalueisiin

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti