Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
 Happohyökkäys ja suuseksi?
 5.1.2017 18:21

Moikka! Tuleeko suuseksistä happohyökkäys? Eli jos on illalla ehtinyt pestä jo hampaat, mutta sen jälkeen nuolee pimppiä, niin onko hampaat pestävä uudestaan?

 
Kysyjä: MakesEB


 RE: Happohyökkäys ja suuseksi?
 11.1.2017 19:09

Terve!

Esitit kysymyksen, jota varmasti moni on pohtinut, mutta johon ei ainakaan googlettamalla löytynyt minkäänlaista vihiä. Siispä kysyimme asiasta suun terveydenhuollon ammattilaiselta ja hän vastasi seuraavaa:


Kirjallisuuden mukaan ’pimpin’ (lat. vagina) pH on 3,8-4,5, joten se on alle 5,5 mikä puolestaan on kiilteen pH, joten jos pitkään antaa suuseksiä, niin kyllä siitä happohyökkäys tulee suuhun. Se on sokeriton tosin, eli se on periaatteellisella tasolla verrattavissa light-juomien happovaikutukseen. Mutta aika paljon joutuu tekemään, jotta saa kiilteet kulumaan tuolla tavoin.


Hampaat kestävät normaalissa käytössä 5–7 happohyökkäystä vuorokauden kuluessa sillä ehdolla, että hampaat tulee harjattua fluorihammastahnalla aamuin illoin. Joten jos pitäydytään näissä happohyökkäys-määrissä (aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala, suuseksi), niin ei huoltoa.


Ehkäpä ksylitolipastilli riittäisi sen jälkeen? Ihan jo hengityksen raikastamiseksi ja vastapuolikin kiittäisi. Tosin hygieniasta huolehtiminen ja pesulla käynti seksin jälkeen on tietenkin suotavaa.

 

 

Takaisin kysymysalueisiin

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti