Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
Ajokortti


Autokoulun voi aloittaa aikaisintaan 6 kk ennen ko. ajokorttiluokan ikävaatimuksen täyttymistä. Ajokortin hankkimisesta löydät tietoa mm. Autokoululiiton sivuilta.

Ajo-opetus
Ajo-opetusta antavat autokoulut. Lahdessa ja lähiseudulla toimivien autokoulujen yhteystiedot löytyvät puhelinluettelon keltaisilta sivuilta. Ajokorteista ja tutkinnoista löydät tietoa Ajoneuvohallintokeskus AKE:n nettisivuilta.

Opetuslupa
Poliisin myöntämästä ajoneuvon opetusluvasta saat tietoa Poliisin nettisivuilta.

Ajokorttilupa
Poliisi myöntää ajoneuvon kuljettamiseen oikeuttavia ajokorttilupia. Ajokorttilupaa haetaan kirjallisesti ja henkilökohtaisesti hakijan asuinpaikan poliisilta. Lupa maksetaan hakemusta jätettäessä. Tietoa ajokorttiluvan hankinnasta löydät Poliisin nettisivuilta.

Mopokortin hankkiminen
Mopokortti on pakollinen vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille mopoilijoille, ellei heillä ole A1-, A- tai B-luokan ajokorttia.

Mopokortin saaminen edellyttää ajokorttilupaa. Sen myöntää poliisi. Poliisin internetsivuilta löydät tietoa mopokortin hankkimisesta.

Mopokortti edellyttää mopotutkinnon läpäisemistä. Mopotutkinto sisältää vain teoriakokeen. Tutkintoon pääsemiseen ei liity pakollista opetusta, mutta mopokurssin käyminen on kuitenkin suositeltavaa. Mopokursseista voit kysellä paikallisista autokouluista. Lisätietoja mopokortista ja –tutkinnosta saat Ajoneuvohallintokeskuksen sivuilta.

 

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti