Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
Yleistä


Perusopetus on yleissivistävää koulutusta. Suomessa vakituisesti asuvilla lapsilla on lakiin perustuva velvollisuus suorittaa perusopetuksen oppimäärä. Lisätietoja opetushallituksen verkkosivuilta.

Verkossa olevaa koulutustietoa on opetusministeriön ylläpitämästä Opintoluotsi-palvelusta. Myös opetushallituksen ja työhallinnon Koulutusnetti-sivuilta sekä Studentum.fi -sivuilta saa ajankohtaista tietoa Suomessa ja ulkomailla järjestettävästä koulutuksesta.

Ammatinvalinta
Ammatinvalinta on monelle nuorelle haastava asia. Valinnan pohjaksi ei aina ole tarpeeksi tietoa eri opiskelumahdollisuuksista eikä siitä, mihin milläkin koulutuksella voi mennä töihin. Tietoa koulutuksesta saat opinto-ohjaajilta ja oppilaitoksista.

Tet eli työelämään tutustuminen on keskeinen osa peruskoulun jakamaa työelämätietoutta. Tet-jaksolla näet käytännössä, millaista on työskennellä erilaisissa ammateissa. Kokemukset voivat tukea jatko-opintoihin hakeutumista ja niihin liittyviä valintoja. Työelämään tutustumispaikan etsimisessä on apuna TET-tori.

Ammatinvalinnasta ja urasuunnittelusta saat tietoa Työ- ja elinkeinotoimiston internet-sivuilta. Sivuilla on mm. Ammattinetti -verkkopalvelu, josta löytyy ammattien ja ammattialojen kuvauksia ja eri alojen ammattilaisten haastatteluita.

Ammatinvalintaohjelma AVO on tarkoitettu niille, jotka pohtivat ammatti- ja koulutusvalintoja peruskoulun ja lukion pohjalta.

 

 

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti