Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
Hakumenetelmät


Yhteishaku on koulutukseen hakeutumisjärjestelmä, jossa yhdellä hakulomakkeella voit hakea koko maahan useisiin oppilaitoksiin.

Ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden yhteishaku
Tässä haussa voit hakea ammatillisiin perustutkintoihin johtavaan koulutukseen sekä päivälukioihin ja osaan kansanopistojen linjoista. Yhteishaut toteutetaan kaksi kertaa vuodessa. Kevään yhteishaussa haetaan syksyllä alkavaan koulutukseen ja syksyn yhteishaussa seuraavan vuoden tammikuussa alkavaan koulutukseen. Yhteishaussa käytetään hakulomaketta, jossa voi ilmoittaa enintään viisi hakutoivetta. Yhteishaku tapahtuu www.haenyt.fi nettisivuston kautta.

Opetushallituksen Koulutusnetti.fi-palvelusta saat tietoa mm. eri koulutuksien valintaperusteista ja käytännön tietoa hakemisesta, hakuohjeita, lomakkeita ym.

Hakuaika:  Ammatilliseen koulutukseen syksyllä 26.9. - 5.10.2012
Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet järjestetään: 23.10. - 6.11.2012
Tieto valituille ja ei-valituille hakijoille alkaen:  viimeistään 27.11.2012
Ilmoitus opiskelupaikan vastaanottamisesta  koulutuksen järjestäjille viimeistään:

Ammatillinen ja lukiokoulutus, täydennyshaku 2011
Täydennyshaku tarjoaa toisen mahdollisuuden niille hakijoille, jotka eivät saaneet opiskelupaikkaa kevään varsinaisessa yhteishaussa. Täydennyshaussa on mukana sellaisia koulutusohjelmia, mihin on jäänyt vapaita aloituspaikkoja yhteishaussa.

Hakuaika:  
Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet järjestetään: 
Tieto valituille alkaen: 
Ilmoitus opiskelupaikan vastaanottamisesta  koulutuksen järjestäjille viimeistään

Hakeminen ammattikorkeakouluihin
Ammattikorkeakouluihin voit hakea osoitteessa www.amkhaku.fi. Vieraskieliselle koulutukselle on myös oma suora osoitteensa www.admissions.fi. Ammattikorkeakouluun käy pohjakoulutukseksi lukio tai toisen asteen ammatillinen koulutus. Koulutuksessa on erikseen kiintiöt lukion ja ammatillisen tutkinnon suorittaneille. Eri alojen valintaperusteista saat tietoa ammattikorkeakouluista.

Hakuaika:  17.9. - 2.10 2012
Valintakokeet järjestetään: aikaisintaan 22.10.2012 
Valintojen tulokset:

Yliopistoihin haku
Yliopistoon haetaan pääosin verkossa osoitteessa www.yliopistohaku.fi. Palvelussa voit hakuaikana täyttää ja lähettää sähköisen hakulomakkeen yliopistoihin. Yhteishaussa kaikkiin yliopistojen hakukohteisiin haetaan samalla hakulomakkeella ja kukin hakija voi hakea enintään yhdeksään hakukohteeseen. Hakeminen erillisvalintoihin vaihtelee yliopistoittain.

Yliopistojen yhteishaku : Syksyllä 17.9. - 2.10.2012
Valintakokeet järjestetään:  Syksyisin valintakokeita vain muutamissa koulutuksessa, valinnat tehdään pääasiallisesti todistuksien perusteella.
Yliopistot ilmoittavat valinnoistaan viimeistään marraskuun loppupuolella.

 

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti