Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
Taloushuolia


Maksuhäiriöt
Muista oman taloutesi hoidon suunnitelmallisuus! Maksamatta jääneet puhelin-, sähkö- ja vuokralaskut sekä esim. kulutusluotot ja nettikauppojen laskut aiheuttavat maksuhäiriön, joka saattaa aiheuttaa merkinnän luottotietorekisteriin. Merkintä luottotietorekisterissä vaikeuttaa tai estää mm. puhelinliittymän hankkimisen, vuokrasopimuksen aikaansaamisen, pankkilainojen myöntämisen tai osamaksulla maksamisen.

Talous- ja velkaneuvonta
Jos sinulla on maksuvaikeuksia tai jos esim. velkojen hoito on ajautunut kriisiin, asiaan kannattaa tarttua heti. Tilanteen pitkittäminen vaikeuttaa asioiden hoitoa. Talous- ja velkaneuvonta on lakisääteinen, asiakkaalle maksuton palvelu. Sieltä saat tietoja ja neuvoja mm. siihen, kuinka huolehdit itsenäisesti ja riittävän suunnitelmallisesti taloudellisista asioistasi. Lisätietoja Lahden kaupungin (palvelualue Asikkala, Hartola, Heinola Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Lahti, Nastola, Padasjoki ja Sysmä) ja Orimattilan kaupungin nettisivuilta.

Kuluttajaneuvonta
Kunnallinen kuluttajaneuvoja antaa tietoja esim. tavaroiden tai palveluiden hankinnasta sekä sopimusten tekemisestä. Henkilökohtainen neuvonta auttaa sinua esim. tilanteessa, jossa tehdyssä kaupassa on jokin mennyt vikaan. Lisätietoja Lahden, Hollolan, Asikkalan, Orimattilan ja Nastolan kuluttajaneuvonnasta saat Lahden kaupungin nettisivuilta ja Heinolan kuluttajaneuvonnasta Heinolan kaupungin nettisivuilta .

Asianajajapäivystys
Päijät-Hämeen asianajajat antavat maksutonta neuvontaa oikeudellisissa asioissa Lahden kaupungin pääkirjastossa. Asianajaja antaa päivystykseen tulleille henkilöille neuvoja ilmaiseksi heidän oikeudellisissa asioissaan. Asianajaja antaa tietoa siitä, onko asiassa tarpeen hakea oikeudellista asiantuntija-apua tai ohjaa sinut oikean viranomaisen tai asiaan perehtyneen asianajajan puoleen. Päivystyksen puitteissa ei voi laatia asiakirjoja eikä hoitaa laajempia toimeksiantoja. Päivystyspaikassa on mahdollisuus keskustella luottamuksellisesti. Ajanvarausta päivystykseen ei voi tehdä eikä puhelinneuvontaa voida antaa. Lisätietoja saat Lahden kaupunginkirjaston nettisivuilta.

Verotoimisto
Suomessa hyvinvointiyhteiskuntaa ylläpidetään verovaroin (esim. koulut, kirjastot, tieverkosto sekä sosiaali- ja terveyspalvelut). Veroa maksetaan sekä ansiotuloista että kaikista sosiaali- ja opintoetuuksista. Verohallinnon tehtävänä on pyrkiä verotuksen oikeamääräisyyteen, oikea-aikaisuuteen sekä tasapuolisuuteen. Oman veroprosenttisi voit laskea verohallinnon nettisivuilla. Verohallinnon nettisivuilta saat myös lisätietoa verotuksesta.

 

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti