Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
Youth in Action


Youth In Action on EU:n rahoittama nuorisotoimintaohjelma. Se on tarkoitettu 13–30-vuotiaille nuorille sekä kaikenikäisille nuorten parissa toimiville. Joihinkin alaohjelmiin vaaditaan 18 vuoden ikää.

Nuorten ryhmätapaamiset – Nuorten ryhmätapaamisessa 13–25-vuotiaat nuoret eri (EU-) maista suunnittelevat yhdessä projektin heitä itseään kiinnostavan aiheen ympärille. Tapaaminen järjestetään vapaa-ajalla ja se kestää n. 6–21 päivää, mutta projektin valmistelu vie helposti aikaa useita kuukausia. Ryhmätapaamisissa on yksi vastaanottava ryhmä ja yksi tai useampi lähtevä ryhmä. Ryhmä voi olla esimerkiksi nuorisotalon kävijöistä koottu porukka. Se voi olla myös epävirallinen nuorten ryhmä, mutta tällöin yhden ryhmän jäsenistä on oltava täysi-ikäinen.

Nuorisoaloitteet – Nuorisoaloitteessa nuoret suunnittelevat ja toteuttavat projektin, jonka tarkoitus on ratkaista jokin nuoria harmittava ongelma. Teemana voi olla esimerkiksi päihteettömyys, ympäristönsuojelu tai kaupungin kehittäminen. Toiminta on tarkoitettu 18–30-vuotiaille nuorille, mutta myös 15–17-vuotiaat voivat osallistua. Nuorisoaloitteet voivat olla kansainvälisiä, mutta niiden ei tarvitse olla.

Nuorten demokratiahankkeet – Demokratiahankkeiden tavoitteena on lisätä nuorten osallistumista päätöksentekoon. Hankkeissa voidaan etsiä esteitä, joita nuorten osallistumiselle on, ja ehdottaa, kuinka tilannetta voitaisiin parantaa. Hankkeisiin voivat osallistua 13–30-vuotiaat nuoret. Demokratiahankkeissa on oltava osallistujia vähintään kahdesta eri maasta. 

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu – Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu eli EVS (European Voluntery Service) on mahdollisuus hankkia työkokemusta toisesta maasta ilman, että siitä aiheutuu itselle suuria kustannuksia. Vapaaehtoispalvelun tarkoituksena on työkokemuksen lisäksi kielitaidon parantaminen ja itsenäistyminen – vapaaehtoisjakson aikana ehtii myös pohtia tulevaisuudensuunnitelmia. Vapaaehtoispaikkoja löytyy eri aloilta. Jakso kestää pääsääntöisesti 2 – 12 kuukautta. Joissain tapauksissa vapaaehtoisjakso voi olla lyhyempikin. Pääsääntöisesti 18–30-vuotiaille.

Nuoret maailmassa – nuoret maailmassa -alaohjelman ryhmätapaamisissa kumppanina ovat joko EU:n naapurimaat tai muut kumppanimaat (esimerkiksi Etelä-Amerikan maat). 13–25-vuotiaille. 

 

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti