Palvelun tarjoaa:  ASIKKALA   HARTOLA   HEINOLA   HOLLOLA   HÄMEENKOSKI   KÄRKÖLÄ   LAHTI   NASTOLA   ORIMATTILA  

 
Luonnonsuojelu


Luonnonsuojelusta vastaa ympäristöministeriö. Luonnonsuojelulain tavoitteena on luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen. Luonnon monimuotoisuudella tarkoitetaan eliölajien runsautta, niiden perintötekijöiden vaihtelua ja elinympäristöjen moninaisuutta. Luonnonsuojelun tavoitteena on myös turvata kansalaisille mahdollisuuksia virkistäytyä ja matkailla luonnossa.

WWF eli Maailman luonnonsäätiö on yli 100 maassa toimiva kansainvälinen luonnonsuojelujärjestö, joka innostaa ihmisiä ja yhteisöjä toimimaan ympäristön suojelemiseksi. WWF:n tutkijat ovat mukana pelastamassa maailman ainutlaatuisimpia luontokokonaisuuksia ja uhanalaisimpia lajeja.

Suomen luonnonsuojeluliitto on maamme suurin luonnon etujärjestö, jonka toiminta on avointa kaikille luonto- ja ympäristöasioista kiinnostuneille. Suomen luonnonsuojeluliitolla on 15 luonnonsuojelupiiriä ja yli 200 paikallisyhdistystä.

Greenpeace on kansainvälinen ympäristöjärjestö, joka tekee sanoista tekoja vastustaakseen ympäristön tuhoamista maailmanlaajuisesti ja tuodakseen esiin ratkaisuja rauhan ja ekologisen tasapainon saavuttamiseksi maailmassa. Greenpeace toimii 40 maassa.

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö tekee työtä Vesijärven ja alueen pienempien järvien pelastamiseksi. Tietoa hoitotoimenpiteistä ja Minä ja Vesijärvi-hankkeesta säätiön sivuilla. 

 

 
Yhteystiedot:
Hurina 3.0 Sammonkatu 8 C 15140 Lahti